Przepis udostępniony przez spółdzielnię rolniczą Grass Roots

Podnieś rękę, jeśli kochasz czekoladę. A może boczek? A co, jeśli połączysz oba te składniki, aby stworzyć przepyszny, bogaty deser? Ta krówka z bekonem czekoladowym jest wypełniona białkiem, dobrymi tłuszczami i polifenolami o dobrej kondycji serca. Ciesz się nim z kremowym kuloodpornym kurkumą Latte lub innym napojem rozgrzewającym na idealne popołudniowe podrywanie.

We współpracy z Grass Roots Farmers Cooperative , ta krówka jest idealną ucztą, gdy potrzebujesz dawki słodyczy, minus katastrofa energetyczna.

Przepis na wydruk

Krówka z boczkiem czekoladowym

https://blog.bulletproof.com/chocolate-bacon-fudge/

Zacznij od końca: 90 minuty (35 minut aktywne)

Składniki:

    • 2 plastry boczku z korzeni traw
    • )

    • ½ szklanki oleju kokosowego (w temperaturze pokojowej)
    • )

    • 1 szklanka masła migdałowego (w temperaturze pokojowej)
      1. ½ szklanki niesłodzonego proszku kakaowego
      2. 1 łyżeczka wanilii
      3. 2-4 łyżki stołowe Zmieszaj cukier puder w zależności od tego, jak słodki chcesz (lub inny ulubiony słodzik zatwierdzony przez Kuloodporność)
    • ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich

    Instrukcje:

    1.

  • Rozgrzej piekarnik do 400 stopni . Zakreśl dużą pieczenie prześcieradło z folią. Kłaść boczek w jednej warstwie na pieczenie arkusz.

    Piec na około 15 do 25 minut lub do pożądanej chrupkości. Po zakończeniu odłóż na bok do ostygnięcia, a następnie posiekaj na małe kawałki.

    )

    2. Aby przygotować krówki, ustaw bochenek z pergaminem, upewniając się, że niektóre zwisają z końców, aby łatwiej było usunąć krówkę. Odłożyć na bok.

    )

    3. Wymieszaj olej kokosowy, masło migdałowe, proszek kakaowy, wanilię i substancję słodzącą w mikserze stojącym lub dużej misce z elektrycznym ubijakiem, aż będzie gładkie.